Skip to main content

Sinteza săptămânii în sistemul penitenciar (28.05-04.06.2018)

Săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7381 persoane, 56 persoane eliberate, 41 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 925 - încadrate benevol în câmpul muncii.

 

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 104 ore educative în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 832 persoane.

 

De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 13 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 2 pacienți, au fost efectuate 6 apeluri la 112 pentru asistență medicală.

 

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 9 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefoane mobile, 1 pachet de 10 gr ce conținea masă vegetală cu miros specific - presupuse a fi substanțe narcotice și 3 pachete a câte 80 gr de drojdie uscată. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

 

 

Pentru detalii puteți contacta serviciul de presă al ANP.

Serviciul mass-media

Tel.: (022) 409-767

 e-mail: presa@anp.gov.md