Skip to main content

Un lot valoros de echipament medical a fost donat de către Consiliul Europei sistemului administrației penitenciare

Secretarul general adjunct Bjorn Berge și ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru au participat la ceremonia de predare-primire a unui lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, destinat instituțiilor penitenciare din țară. Evenimentul a avut loc astăzi, 9 aprilie la Penitenciarul nr. 16-Pruncul.
Bunurile au fost procurate în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din Republica Moldova”, iar ceremonia de transmitere face parte din agenda vizitei de lucru a Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, Bjorn Berge, în Republica Moldova.
Prezentă la eveniment, conducerea ANP a mulțumit delegației europene pentru aportul esențial adus întregului sistem penitenciar în vederea îmbunătățirii calității serviciilor medicale în cadrul instituțiilor penitenciare.

De menționat că, Consiliul Europei donează, pentru a doua oară, echipamente medicale performante în vederea acoperirii necesităților stringente ale unităților sanitare din toate penitenciarele, astfel încât, acestea să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT).