Skip to main content

Vizite în teritoriu realizate de către directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor

Pe parcursul ultimilor două săptămâni directorul ANP, Liuba Jignea-Suveica, a vizitat mai multe instituții penitenciare din ţară, (Penitenciarele Taraclia, Lipcani, Leova, Cricova, Cahul, Bender, Pruncul, Rezina) pentru a monitoriza activitatea din sistem. Astfel, directorul ANP a inspectat condițiile de detenție şi respectarea recomandărilor Comitetului pentru Prevenirea Torturii, precum şi a discutat cu persoanele aflate în custodia sistemului penitenciar despre probleme pe care le au acestea.

D-na Liuba Jignea-Suveica a avut mai multe întâlniri cu funcționarii instituțiilor penitenciare în care au fost abordate condițiile de muncă, insuficienţa de personal, nivelul de pregătire al angajaților, programul zilei, ș.a.

Mesajul transmis funcționarilor din cadrul sistemul administrației penitenciare relevă: „calitatea proceselor execuțional-penale care se derulează în penitenciare depinde de nivelul de pregătire şi responsabilitatea fiecărui angajat în parte. Ne dorim să progresăm în toate sectoarele sistemului penitenciar, pentru a garanta respectarea drepturilor persoanelor care se dețin la noi. Pentru aceasta este necesar că să ne consolidăm capacităţile. Conducerea ANP îşi reafirmă intenţia de a crea şi dezvolta condiţiile optime de motivare şi asigurare sociala a funcţionarilor".

La finalul fiecărei vizite, directorul ANP a stabilit mai multe misiuni pentru conducerea instituțiilor penitenciare, pentru personalul din subordine, în măsura în care acestea să asigure respectarea normelor legale la adoptarea deciziilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, îndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

 

Serviciul mass-media al ANP

Tel. 0 22 409 787

Email: presa@anp.gov.md