Skip to main content

Sinteza săptămânii în sistemul administrației penitenciare (28.10-04.11.2019)

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6863 persoane, 60 - persoane eliberate, 70 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1006 - încadrate benevol în câmpul muncii. Patru condamnați au fost transferați din Federația Rusă și au fost plasați în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 194 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 3232 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 16 deținuți, din 7 instituții penitenciare, totodată fiind efectuate 6 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un telefon mobil, un litru de alcool, 80g de drojdie și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

 

Serviciul mass-media al ANP

Tel: (022) 409-767

E-mail: presa@anp.gov.md