Skip to main content

„Donează sânge. Împarte bucuria de a trăi!”

Convinși că gestul lor face diferența dintre viață și moarte pentru mulți pacienți, peste 220 de deținuți din cadrul penitenciarelor nr.6-Soroca, nr.11-Bălți și nr.13-Chișinău, în această lună, au donat sânge și plasmă pentru sprijinirea pacienților care au nevoie de transfuzii de sânge.

Pentru recoltarea sângelui de la donatorii voluntari, în condiții corespunzătoare, la penitenciare au fost amenajate colecte mobile de către reprezentanții Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Acțiunea donatorilor reprezintă un ajutor pentru instituțiile medicale ce se confruntă cu insuficiența sângelui, necesar transfuziilor și, totodată, este un gest de solidaritate față de cei aflați în suferință. Este o perioadă în care mai mult decât oricând trebuie să fim umani, solidari și să acordăm sprijin semenilor aflați în momente dificile.

Prin astfel de campanii Administrația Națională a Penitenciarelor își propune să promoveze și să sporească gradul de conștientizare cu privire la importanța donării de sânge, mobilizând deținuții pentru un gest nobil.