Skip to main content

COMUNICAT DE INFORMARE

La data de 04 septembrie 2018, în Penitenciarul nr.4-Cricova a avut loc un caz de suicid în rândul persoanelor deţinute.

Astfel, aproximativ la ora 06:30, într-un sector destinat pentru uscarea hainelor de pe teritoriul instituției a fost depistat corpul neînsufleţit al unui deţinut, fără semne de moarte violentă, în vârstă de 23 ani, condamnat la 7 ani privațiune de libertate pentru comiterea infracțiunii de viol, care își ispășea pedeapsa în instituția respectivă timp de 2 ani. Acesta era strangulat cu o funie.

Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de poliţie din sectorul Rîșcani al capitalei, organele de procuratură, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Potrivit angajaţilor penitenciarului, pe parcursul executării pedepsei, condamnatul nu a prezentat comportament depresiv sau agresiv și se conforma regimului de detenţie.

Pe cazul dat, Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

 

Serviciul mass-media ANP

Tel: (022) 409-767

e-mail: presa@anp.gov.md