Skip to main content

Angajații sistemului administrației penitenciare instruiți în domeniul egalității de gen și prevenirii, combaterii violenței pe criteriu de gen

Funcționarii publici cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare au participat vineri, 1 noiembrie curent, la un atelier de instruire în domeniul egalității de gen și prevenirii, combaterii violenței de gen.

Evenimentul a adunat peste 20 de angajați ai sistemului, care au abordat mai multe subiecte precum: istoricul și noțiuni de bază în domeniul egalității de gen, stereotipuri de gen și combaterea violenței pe criteriu de gen, evoluția drepturilor femeilor și discriminare, conceptele de masculinitate și educație, normele sociale și cultura violenței, etc.

În cadrul atelierului, participanții au avut posibilitatea să își exprime opiniile proprii, să analizeze diferite statistici oficiale, inclusiv din rapoarte ale instituțiilor naționale, dar și să polemizeze asupra exemplelor expuse, separat și în grup.

Evenimentul a fost organizat de  UN WOMEN Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea femeilor), cu susținerea financiară din partea Suediei.

 

Serviciul mass-media al ANP

Tel: (022) 409-767

E-mail: presa@anp.gov.md