Skip to main content

Administrația Națională a Penitenciarelor își propune crearea mai multor locuri de muncă pentru deținuți și dezvoltarea infrastructurii penitenciare pentru activitățile recreative

Astăzi, 7 noiembrie curent, în Penitenciarul nr.18-Brănești a avut loc ceremonia de inaugurare a atelierului de confecționare a încălțămintei și ceremonia de deschiderea a terenului de minifotbal.

Evenimentele s-au desfășurat în prezența ministrului justiției, Olesea Stamate,  directorului ANP, Liuba Jignea-Suveica, directorul adjunct al ANP, Viorel Perciun, directorul Penitenciarului nr.18-Brănești, șefilor de direcții din cadrul ANP, secretarul general al FMF, Nicolae Cebotari, campionul european de fotbal Anatolie Teslev, reprezentanților Asociației Veteranilor FMF, funcționarilor penitenciarului Brănești, precum și deținuților din custodia instituției.

Lansarea atelierului de producere reprezintă o colaborare dintre instituția penitenciară și agentul economic „Cristina Mold-rom Simplex” SRL și prevede asigurarea cu locuri de muncă a 120 de condamnați, din custodia Penitenciarului nr.18-Brănești.

În discursul său ministrul justiției a precizat că „deschiderea atelierului este o mare realizare pentru sistemul administrației penitenciare deoarece, este extrem de important ca deținuții din penitenciarele din țară să beneficieze de posibilități de angajare. Sper ca acest exemplu să fie de bun augur și pentru alte instituții penitenciare”.

 „Ne bucurăm că am reuşit să inaugurăm acest atelier, ce are ca scop crearea unor noi locuri de muncă pentru persoanele condamnate, fapt care contribuie la eficientizarea procesului de reabilitare și reintegrare socială a acestora”, a menționat directorul ANP.

Terenul modernizat, deschis astăzi la Penitenciarul nr.18-Brănești, este al 5-lea teren renovat și amenajat în ultima perioadă în sistemul administrației penitenciare destinat persoanelor deținute.

La finele ceremoniei de deschidere a terenului de fotbal, oaspeții prezenți la eveniment au oferit deținuților cadouri sub formă de mingi și echipament sportiv primar, organizând și un meci de fotbal amical în compania echipei condamnaţilor şi ai Asociației Veteranilor FMF.

 

Serviciul mass-media ANP

Tel: (022) 409-767

E-mail: presa@anp.gov.md