Skip to main content

Emoții și lacrimi de bucurie la Rusca și Pruncul: persoanele private de libertate și-au revăzut copiii și rudele

Lacrimi de bucurie și emoții frumoase au trăit, astăzi, 29 iunie curent, deținutele de la Penitenciarul nr.7 Rusca și deținuții de la Penitenciarul nr.9 Pruncul.

Pe fundalul unei atmosfere de sărbătoare, în cadrul evenimentului, desfășurat cu genericul „O zi cu mama”, circa 30 de femei deținute de la penitenciarul pentru femei, au avut posibilitatea să trăiască momente frumoase, alături de cei dragi, care le-au făcut să uite pentru moment că se află în penitenciar.

De o zi mai specială a avut parte o de deținută, care și-a revăzut fiul ce se află în Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți al Asociației „Don Bosco”. Timp cât au fost împreună, aceștia au depănat amintiri, și-au exprimat gândurile și au împărtășit cu drag momente din trecut petrecute în comun, revederea constituind un sprijin moral de neînlocuit atât pentru mama privată de libertate, cât și pentru copilul lipsit de afecțiunea și grijă părintească.

Nerăbdători să-i revadă pe cei dragi și condamnații de la Penitenciarul nr.9 Pruncul, s-au bucurat de revederea cu copiii în cadrul evenimentului „O zi cu tata”.

Ca vizita copiilor și a rudelor deținuților să fie cât mai agreabilă, conducerea instituțiilor penitenciare, în comun cu asociațiile obștești partenere, a avut grijă să organizeze diverse activități și jocuri distractive.

Rezultatul reuniunii cu copiii, deși pentru puțin timp, le-a dat persoanelor private de libertate încă un indiciu de motivare care nu s-a lăsat mult aşteptat, devenind mai sociabili, mai binevoitori şi dornici de a se reîntoarce cât de curând la cei dragi de acasă.

Scopul acțiunii îl constituie reconsolidarea și menținerea legăturii cu membrii familiei, or revederea cu rudele reprezintă un sprijin moral și psihologic enorm pentru cei din detenție, iar apropierea de familie contribuie la menținerea liniștii sufletești, motivându-i să manifeste un comportament demn.

Evenimentul cu genericul „O zi cu mama”/„O zi cu tata” vine să completeze programele de terapie socială desfășurate în penitenciar, pentru creşterea şanselor de reintegrare socială, menţinerea şi întărirea relaţiilor cu familia, dar şi responsabilizarea persoanelor private de libertate.